Home > Exposities > Museum T Oude Slot > expositie Sinterklaas ( 13-11 / 5-12)

Sinterklaashuis

13 november t/m 5 december 2016

Entree: 2 euro per persoon (kinderen en volwassenen)

Open: woensdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur

Goed nieuws! Sinterklaas komt ook dit jaar weer logeren bij Museum ´t Oude Slot.

De Pieten hebben al voorwerk verricht, kijk hier maar eens hoe dat er aan toe gaat.

De Sint in het museum! Tot en met 5 december a.s. logeert en werkt Sinterklaas met zijn Pieten in het museum. Museum 't Oude Slot is dan het Sinterklaashuis Veldhoven.

Intocht van Sinterklaas bij Museum 't Oude Slot

Op zondag 13 november om 13.30 uur komt Sinterklaas met de Pieten aan bij Museum 't Oude Slot. Zij worden feestelijk begeleid door het beginnersorkest van L'Union Fraternelle. De Sint zal dan het Sinterklaashuis en de tentoonstelling over zichzelf officieel openen.

Sint en Piet bezoeken

Op de woensdagmiddagen zijn er Pieten aanwezig in het museum. In de weekenden heeft Sinterklaas inloopspreekuur voor alle kinderen en hun familie van 13.30 - 15.30 uur. De Pieten zijn er dan tot 16.30 uur.

Tentoonstelling

Bekijk tijdens het Sinterklaashuis ook de speciale Sinterklaastentoonstelling en de expositie 'Poppenspel in beeld, een eeuwenoude kunst'.

Workshop chocoladeletter versieren

Op alle woensdagen van het Sinterklaashuis zijn er speciale workshops; chocoladeletter versieren.

Samen met de meester-versierders van snoepgoed, maken we van een chocoladeletter een echt kunstwerkje. Na de workshop krijg je je chocoladeletter mooi ingepakt mee naar huis. De workshop wordt verzorgd door Cosy Cakes, en duurt ongeveer 1 1/2 uur.

Informatie:

Data: Woensdag 16 november, woensdag 23 november en woensdag 30 november

Tijdstippen: 13.00 tot 14.30 uur en 15.00 tot 16.30 uur

Kosten: 10 euro p.p. (inclusief entree Sinterklaashuis)

Leeftijd: 7 tot 12 jaar (onder de 7 jaar alleen mét begeleiding)

Inschrijven: vooraf via info@museumoudeslot.nl

Scholenprogramma

Er is een speciaal programma voor scholen.

De ontwikkeling van het sinterklaasfeest

Bekijk hier een informatief filmpje over de ontwikkeling van het Sinterklaasfeest. De opnames met Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur zijn in 2014 gemaakt bij ons in Museum 't Oude Slot.

Klik hier voor foto's van vorig jaar.