Home > Exposities > Exposities Museum > Dahlia tentoonstelling De Jonge Stek

Tentoonstelling  De jonge Stek in Museum ’t Oude Slot

In het weekend van 31 augustus en 1 september is De jonge Stek uit Zonderwijk als tweede van de Veldhovense bloemenverenigingen, na Flora uit Veldhoven, aan de beurt om de jaarlijkse tentoonstelling te organiseren. Op zaterdag en zondag kunnen de bezoekers weer volop genieten van prachtige bloemstukken die door de Veldhovense bloemenverenigingen gemaakt zijn. Alle soorten dahlia’s zullen in de bloemstukken verwerkt worden en keurmeesters van bevriende verenigingen uit de regio zullen op vrijdagmiddag beoordelen wie de beste en mooiste creaties gemaakt heeft. Na de laatste tentoonstelling op 6 en 7 september bij Groen en Keurig uit Oerle zal dan blijken wie zich kampioen van Veldhoven mag noemen. De tentoonstelling wordt gehouden in Museum ’t Oude Slot aan de Hemelrijken 6 in Zeelst.

De openingstijden zijn:

• op zaterdag van 14.00 tot 22.00 uur
  • op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Wethouder Maarten Prinsen zal zaterdagmiddag om 14.30 uur de officiële opening verrichten.

Gedurende de openingsuren zal er een loterij gehouden waar men tegen een geringe vergoeding mooie prijzen kan winnen. Zaterdagmiddag zal mevrouw Wijbenga uit Veldhoven laten zien hoe een dahlia geschilderd wordt en zondagmiddag zal Ellie Hoeks uit Schaft demonstreren hoe bloemen geschikt moeten worden. In de paardenstal van ’t Oude Slot zullen zeer interessante dingen te zien zijn zoals oude onderscheidingen, bekers en andere bezienswaardigheden. Rondom het Museum zullen mooie versieringen worden aangebracht om het geheel nog meer op te vrolijken.

De toegang op beide dagen is gratis en aan een hapje en een drankje zal het zeker niet ontbreken.

Bloemenvereniging De jonge Stek  zal u dit weekend van harte welkom heten in Museum 't Oude Slot.