Home > Agenda > Agenda Exposities En Activiteiten > Terugblik 2016 > Poppenspel in beeld, een eeuwenoude kunst - 6 nov t/m 15 april

‘Poppenspel in beeld, een eeuwenoude kunst’

de veelzijdige wereld van het poppenspel

t/m 15 april 2017

met op 5 maart om 14.00 uur een spel-lezing over poppenspel

Op zondag 6 november om 14.00 uur is de officiele opening van de tentoonstelling ‘Poppenspel in beeld, een eeuwenoude kunst’. Theaterspeler Jacobus Wieman zorgt samen met zijn Poesie voor de vrolijke begeleiding bij de opening.

De tentoonstelling biedt een overzicht van het hedendaagse poppenspel en de historische voorgangers uit de hele wereld. De expositie is gemaakt in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel – UNIMA Nederland.
Te zien zijn historische en hedendaagse poppen in 5 technieken; handpoppen, stokpoppen, marionetten, schimmen en tafeltheaters. De poppen, theaters en collecties zijn ter beschikking gesteld door de makers/spelers en door het Poppenspelmuseum Blijham van Hanneke en Eildert Kuipers.

De verschillende poppen en technieken kunnen door het publiek zelf geprobeerd worden met eenvoudige figuren.
Daarnaast is een aantal kostuums en figuren te zien uit de voorstelling "Dans voor Mens en Pop" op muziek van Satie van de Tilburgse kunstenares Truus de Kanter.

Aansluitend op de tentoonstelling is er op zondag 5 maart een spel-lezing over poppentheater door Alexander Bauwens van poppentheater Fatsnerran en Truus de Kanter.

Speelse lezing met veel informatie! Veel poppen! En vooral ook veel humor! Voor meer informatie klik hier