home > Agenda > Agenda Exposities En Activiteiten > Terugblik 2016 > Expositie 'Het Boerenleven, tussen nostalgie en werkelijkheid'

Expositie 'Het Boerenleven, tussen nostalgie en werkelijkheid'

20 augustus t/m 30 oktober 2016

Hoe ging het boerenleven er vroeger aan toe?

Je kent ze wel, romantische en wellicht oude tekeningen en prenten van het – wellicht geïdealiseerde- boerenleven van weleer.

Kleurige prenten met een lachende boer en boerin, blijmoedig aan het werk. Deze prenten geven meestal  een nostalgisch beeld van het boerenleven.

De werkelijkheid was vaak anders en moest er keihard gewerkt worden.

In deze informatieve tentoonstelling wordt een beeld gegeven van het boerenbedrijf in de periode van voor de schaalvergroting. Centraal staat de periode 1800 – 1950.

Deze tentoonstelling bestaat uit informatie van het  Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, volksprenten uit onze eigen collectie, objecten uit de collectie Maas-Rooijakkers en onze eigen boerderij heeft ook een plek in de expositie.