home > Agenda > Agenda Exposities En Activiteiten > Terugblik 2016 > LiveStage Stanza - 30 oktober

Zondag  30 oktober

LiveStage: STANZA speelt Belgische helden

Entree: 4 euro, inclusief museumbezoek

vanaf 14.00 uur

Op zondag 30 oktober a.s. van 14.00 tot 17.00 uur speelt Stanza Belgische helden op ons LiveStage podium.

Stanza is een groep muzikanten die, wanneer het hart er om roept, muziekprojecten maakt. Als het vrolijk is spat het plezier ervan af, als het ernstig is, ontroert het.

Stanza ziet België vooral als het land van stille wateren met diepe gronden en van mensen die veel te vertellen hebben. België , het land van de dichters en van de liedjesmakers.

Deze middag speelt Stanza muziek van onder andere Raymond van het Groenewoud, Lieven Tavernier, Johan Verminnen, Miel Cools en Kommil Foo.

Met een bloemlezing uit de beste Belgische liederen brengt Stanza een ode aan België. Omdat ze mooi zijn natuurlijk, maar ook omdat België ons gewoon na aan het hart ligt.

Stanza is:

Ruud Sempel: bassen

Kees de Wit: percussie, fluiten, saxofoons en zang

Erik van Dijck: piano, accordeon, gitaar en zang

Jos van Oorschot: gitaar en zang

De prijs voor de vrijheid in ruil voor wat centen

Een baan bij de bank, een auto, een kind

Maar ergens in de stad zingt een nieuwe fanfare

Een nieuwe fanfare van honger en dorst

(‘Fanfare van honger en dorst’ van Lieven Tavernier)