Expositie “Jan en Alleman”

Schilderatelier Hanneke van der Zanden

25 juni t/m 10 september 2017

De deelnemers van schilderatelier Hanneke van der Zanden in Veldhoven exposeren onder de titel “Jan en Alleman” schilderijen in de wisselzaal van ’t Oude Slot.
De expositie is van  25 juni t/m 10 september tijdens de openingstijden van ’t Oude Slot van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Bij Schilderatelier Hanneke van der Zanden wordt al 27 jaar met veel enthousiasme geschilderd door tientallen mensen uit Veldhoven en omgeving. Er wordt gewerkt met aquarel-, olie- en acrylverf maar ook tekentechnieken als krijt en houtskool worden toegepast. De deelnemers bepalen zelf de techniek waarmee ze aan de slag willen en kiezen ook zelf het onderwerp.

De mens in al zijn facetten, vormen en maten is altijd een populair onderwerp om te schilderen Oude, jonge, beroemde en onbekende mensen. Werkende, dansende, of luierende lui. Mensen in groepjes, met z’n tweeën of eentje in z’n uppie. Familie van de maker of zo maar een boeiende kop, mensen in alle kleuren en alle situaties worden op papier of doek vastgelegd.

Er doen zo’n 35 deelnemers mee met deze expositie, een mooi divers geheel en een inkijkje in de vele mogelijkheden om met het onderwerp “mens” kunstzinnig om te gaan.
De schilderijen worden halverwege de expositie gewisseld omdat de wisselzaal niet alle werken tegelijk kan herbergen.
Deze expositie is tevens het startschot voor de Kunstuitleen Veldhoven e.o., een initiatief van enkele deelnemers van Schilderatelier Hanneke van der Zanden om kunstwerken uit te lenen.