Agenda > Agenda Exposities En Activiteiten > Exposities Museum 2017 > Wie wat bewaart heeft wat - Hetty de Groot - 22 april t/m 17 september

Wie wat bewaart heeft wat...

verzamelaars en hun verzameling

Hetty de Groot

22 april t/m 10 september

Hetty de Groot is een Eindhovense fotograaf die zich voor dit project toegelegd heeft op verzamelaars en hun verzamelingen.

De ontmoetingen met deze mensen, hun verzameling en hun verhalen maakten diepe indruk op Hetty. Bijvoorbeeld Jovina die al jaren op zoek is naar devotionalia en inmiddels duizenden bidprentjes, kruisjes en wijwaterbakjes heeft. Henk die duizenden bier- en frisblikjes heeft maar er toch nog een paar mist. Of Toon, die op vakantie om 6.00 uur ’s ochtends de Italiaanse stranden afstruint voor schelpjes waarvan hij vervolgens prachtige objecten maakt.

Hetty de Groot begon met fotografie op een manier die velen zullen herkennen: opnames maken van wat je aan bijzondere zaken tegenkomt. Jarenlang fotografeerde Hetty vooral tijdens verre reizen en stedentrips. In 2007 stuurde ze voor het eerst een foto in voor het vakantieboek TU/e on travel. Tot haar grote verbazing viel haar fotobijdrage in de prijzen. Het winnen van díe prijs stimuleerde haar om meer te fotograferen en te experimenten. Nog geen jaar later won ze de fotowedstrijd van het Eindhovens Dagblad met de foto van het Dommeltunneltje bij het TU/e-terrein. Daarna volgden nog prijzen voor foto’s in de bladen Plus Magazine, Felderhof en de voorpagina van de jaarlijkse brochure van reisorganisatie Sawadee.
Ze begon met een portfolio cursus om verschillende stijlen en fotografische genres te ontdekken. Dit leidde tot een omvangrijke collectie foto’s: portretten, landschappen, documentaire en architectuur fotografie.

Naast het de foto’s van verzamelaars is er ook een verzameling uit de collectie van Museum ’t Oude Slot te zien. Het museum is misschien nog wel de grootste verzamelaar van allemaal.

Wie wat bewaart heeft wat | foto’s van Hetty de Groot

www.hettydegroot.nl